HIIT | SEROTONIC Premium Fitness Concept

HIIT στη Λάρισα | SEROTONIC Premium Fitness Concept | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, Λάρισα | Τηλ: 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day! | Γυμναστήριο στη Λάρισα | υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης στη Λάρισα, High Intensity Interval Training Larisa, Ομαδικά Προγράμματα στη Λάρισα, Ομαδικα Προγραμματα HIIT στη Λάρισα, Προγράμματα Ομαδικά στη Λάρισα, Dynamic στη Λάρισα, Δυναμικά προγράμματα στη Λάρισα, Omadika Programmata Larisa

Τι είναι το ΗΙΙΤ ;

Το HIIT είναι τα αρχικά της υψηλής έντασης διαλειμματικής προπόνησης (High Intensity Interval Training). Περιλαμβάνει γρήγορα διαστήματα εντατικής άσκησης, μεταξύ των οποίων παρεμβάλλονται μικρά διαστήματα ανάπαυσης ή ελαφριάς δραστηριότητας. Οι περισσότερες προπονήσεις HIIT διαρκούν περίπου 30 λεπτά. Είναι μια προπόνηση αποτελεσματική, πρακτική και εξαιρετικά αποδοτική. Οι στοχευμένες προπονήσεις βοηθούν στην αύξηση της μυϊκής μάζας και στην απώλεια λίπους. Ίσως να είναι ο καλύτερος τρόπος στον κόσμο για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου και να κάψεις χιλιάδες θερμίδες. Η καρδιοαναπνευστική διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης παρέχει τη δυνατότητα ταχύτερων βελτιώσεων της αερόβιας ικανότητας, κοινώς «αντοχής», με λιγότερο χρόνο ημερήσιας προπόνησης. Λόγου του υψηλότερου μέσου επιπέδου έντασης, οι θερμίδες που καίμε ανά λεπτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης είναι ιδιαίτερα αυξημένες ενώ η ταχύτητα του μεταβολισμού διατηρείται υψηλή για περισσότερο χρόνο και συνεχίζουμε να καίμε πολλές θερμίδες για αρκετές ώρες μετά την προπόνηση (after burn effect ή «μετακαύσεις»). Μακροχρόνια η υψηλότερη μέση ένταση, δηλαδή περισσότεροι καρδιακοί παλμοί ανά λεπτό προσπάθειας, εκπαιδεύει το καρδιαγγειακό σύστημα να προσαρμόζεται ταχύτερα και να αντεπεξέρχεται ευκολότερα σε αιφνίδιες καταστάσεις που μπορεί να επιβαρύνουν ξαφνικά τη λειτουργία του στην καθημερινότητα.

Ποιο είναι το επίπεδο δυσκολίας;

Ουσιαστικά η HIIT αποτελεί μια πολύ έντονη καρδιοαναπνευστική προπόνηση που βασίζεται κυρίως στα ξαφνικά σπριντ («εκρήξεις ταχύτητας και ρυθμού»). Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι οι συνεχείς εναλλαγές κομματιών άσκησης «μικρότερης χρονικής διάρκειας – υψηλότερης έντασης προσπάθειας» και κομματιών άσκησης, της ίδιας ή διαφορετικής, «μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας – μικρότερης έντασης προσπάθειας».
Η HIIT είναι κατάλληλη για γυναίκες και άνδρες που προπονούνται συστηματικά για περισσότερους από έξι μήνες, κατανοούν την ειδοποιό διαφορά ανάμεσα στο «κάνω γυμναστική» και «κάνω πραγματική προπόνηση» και δεν θέλουν να σπαταλούν τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους σε αναποτελεσματικά προγράμματα. Δεν ενδείκνυται για άτομα αγύμναστα ή μεγάλης ηλικίας ή καπνιστές ή με προβλήματα υγείας ή που δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένα, σωματικά και ψυχολογικά, να προπονηθούν εντονότερα. Συμβουλή ασφαλείας: Εάν κάνετε περιστασιακά γυμναστική και μέχρι τώρα δεν προπονείστε σοβαρά ή έχετε ηλικία πάνω από 35 ετών και η ζωή σας είναι καθιστική, προτού ασχοληθείτε με την HIIT επιβάλλεται να ελέγξετε την κατάσταση της υγείας σας. Εφόσον ο γιατρός δεν εντοπίσει κάποιο πρόβλημα, τότε πρέπει να προετοιμάσετε προοδευτικά τον οργανισμό σας για τουλάχιστον 2 μήνες, ξεκινώντας με κάτι πιο εύκολο και με χαμηλότερη ένταση.

…Το HIIT ή αλλιώς High-intesity interval training (υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση) είναι η μορφή εκγύμνασης κατά την οποία σύντομες περίοδοι έντονης άσκησης εναλλάσσονται με περιόδους ήπιας άσκησης ή ανάπαυσης. Αυτές οι σύντομες αλλά έντονες προπονήσεις παρέχουν βελτίωση της φυσικής ικανότητας ενώ επιπλέον στοχεύουν στη βελτίωση του μεταβολισμού της γλυκόζης καθώς και στο κάψιμο λίπους.

Ποιο είναι το μυστικό;

Με προπόνηση 20-30 λεπτών 2-3 φορές την εβδομάδα, πετυχαίνετε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ενεργοποιείτε σε υψηλότερο επίπεδο την καρδιά, τα αγγεία, το αναπνευστικό και το μυϊκό σύστημα – δεν αφήνετε τίποτε αγύμναστο. Η HIIT αυξάνει την ενδογενή παραγωγή κανναβινοειδών του εγκεφάλου, ουσιών που βελτιώνουν την ψυχική διάθεση – ανεβάζετε την ψυχολογία σας, εκτονώνετε το στρες, αισθάνεστε όμορφα. Κατά τη διάρκεια της προπόνησης καίτε πιο πολλές θερμίδες ανά λεπτό συγκριτικά με τα συμβατικά προγράμματα – έως και 10 φορές περισσότερες.

Ποια τα αποτελέσματα ;

Τα οφέλη του HIIT συνεχίζουν ακόμη και μετά την προπόνηση! Χάρη στα θαύματα της αυξημένης μεταπροπονητικής κατανάλωσης οξυγόνου (EPOC), ο μεταβολισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, καίγοντας θερμίδες ακόμη και όταν κάθεστε αδρανείς. Σε αυτόν τον χρόνο, το σώμα θα αρχίσει να αναπληρώνει τα αποθέματα χαμένης ενέργειας και να αποκαθιστά σταδιακά τις πρωτεΐνες στους μύες που καταπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης. Όσο πιο σκληρή είναι η προπόνηση, τόσο μεγαλύτερη προσπάθεια θα καταβάλει το σώμα για να προσαρμοστεί. Αυτό είναι η μαγεία του HIIT!

SEROTONIC

Premium Fitness Concept

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα ομαδικά προγράμματα του SEROTONIC Premium Fitness Concept διεξάγονται από έμπειρους instructors σε αίθουσες που προσφέρουν αντικραδασμικά δάπεδα, πλήρη εξοπλισμό σε όργανα και κλιματιζόμενο και εξαεριζόμενο περιβάλλον, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη για άσκηση, τόνωση και ευεξία.
SEROTONIC Premium Fitness Concept | Γυμναστήριο στη Λάρισα | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, 41221 Λάρισα | Τηλ : 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day!
SEROTONIC

Premium Fitness Concept

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα ομαδικά προγράμματα του SEROTONIC Premium Fitness Concept διεξάγονται από έμπειρους instructors σε αίθουσες που προσφέρουν αντικραδασμικά δάπεδα, πλήρη εξοπλισμό σε όργανα και κλιματιζόμενο και εξαεριζόμενο περιβάλλον, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη για άσκηση, τόνωση και ευεξία.
SEROTONIC Premium Fitness Concept | Γυμναστήριο στη Λάρισα | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, 41221 Λάρισα | Τηλ : 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day!
Ενδιαφέρομαι για
Functional Training
Απόκτησε την κάρτα μέλους
και ξεκίνησε άμεσα!