PILATES MAT WORK | SEROTONIC Premium Fitness Concept

Pilates Mat Work στη Λάρισα | SEROTONIC Premium Fitness Concept | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, Λάρισα | Τηλ: 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day! | Γυμναστήριο στη Λάρισα | Pilates Mat Work στη Λάρισα, Πιλάτες Ματ στη Λάρισα, Πιλάτες στη Λάρισα, Pilates στη Λάρισα, πιλατες στη Λάρισα, Ματ Πιλατες Λάρισα, Mat Pilates Larisa, Ομαδικά Προγράμματα στη Λάρισα, Dynamic στη Λάρισα, Δυναμικά προγράμματα στη Λάρισα, Omadika Programmata Larisa

Τι ειναι το Pilates Mat Work;

To Pilates Mat Work ή Mat pilates είναι μια σειρά ασκήσεων που ανέπτυξε ο Joseph Hubertus Pilates, πριν εξελιχθεί περαιτέρω με την χρήση μηχανημάτων. Χρονολογείται πίσω στην εποχή του 1ου παγκοσμίου πολέμου, έχοντας όμως εξελιχθεί σημαντικά στις μέρες μας. Οι ασκήσεις γίνονται στο πάτωμα με στρώμα και αποτελούν την βάση του συστήματος. Χαρακτηριστικό των ασκήσεων είναι ο αργός ρυθμός εκτέλεσης σε συνδυασμό με τον έλεγχο της αναπνοής. Κατ’ αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η σταθεροποίηση και ενδυνάμωση των εν τω βάθει μυών του κορμού, ενώ παράλληλα αναπτύσσεται συντονισμός των άκρων, ευλυγισία, συγκέντρωση και συνολική ενδυνάμωση του σώματος. Οι ασκήσεις βασίζονται στην ποιότητα της κίνησης, που σημαίνει πως έχουμε πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας κατά την εκτέλεση τους. Το Pilates Mat Work ενδυναμώνει τον εσωτερικό δομικό ιστό, δηλαδή τους μύες (μυοπεριτονίες) που βρίσκονται κοντά στα οστά και αποτελούν τον κυρίως ιστό στήριξης του σώματος, έτσι προσφέρει ένα υγιές δυνατό και ευλύγιστο σώμα και μπορεί να λειτουργήσει ως συμπληρωματική άσκηση.

Ποιο είναι το επίπεδο δυσκολίας;

Το Pilates Mat Work απευθύνεται σε όλους. Μπορεί να αποτελέσει ήπια γυμναστική για μία έγκυο γυναίκα, και ασφαλή για έναν υπερήλικα. Με τη βοήθεια ενός απλού στρώματος (mat) ειδικά διαμορφωμένου ώστε να προστατεύει την σπονδυλική στήλη και τα οστά μπορείτε να ξεκινήσετε από τις πιο απλές και να περάσετε σε πιο δύσκολες και σύνθετες ασκήσεις. Η μέθοδος pilates απαιτεί συνέπεια και υπομονή, ιδιαίτερα στην αρχή, ώστε να μπορέσει κανείς να κατανοήσει τις βασικές αρχές του συστήματος επιτρέποντάς του στη συνέχεια να πατήσει σε γερές βάσεις, που θα τον οδηγήσουν στην περαιτέρω ενδυνάμωση με ασφάλεια. Ο ιδιαίτερος τρόπος του το κάνει προσαρμόσιμο στις ατομικές ανάγκες του καθενός. Η επιτυχία της μεθόδου δεν βασίζεται στο ασκησιολόγιο ή στον εξοπλισμό που χρησιμοποιεί, αλλά στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το σώμα και το νου ως μία οντότητα, αντιμετωπίζοντας τον άνθρωπο ως ολότητα. Ο ασκούμενος κατευθύνει την ενέργειά του συνειδητά, απαλλάσσοντας τον εαυτό του από παρασιτικές κινήσεις που μπλοκάρουν τη ροή της κίνησης και την απόδοσή της.

…To Pilates Mat Work ή Mat pilates είναι μια σειρά ασκήσεων που ανέπτυξε ο Joseph Hubertus Pilates, πριν εξελιχθεί περαιτέρω με την χρήση μηχανημάτων. Χρονολογείται πίσω στην εποχή του 1ου παγκοσμίου πολέμου, έχοντας όμως εξελιχθεί σημαντικά στις μέρες μας.

Μεγάλη ποικιλία των ασκήσεων

Τα προγράμματα περιλαμβάνουν ανάλογα και με τον στόχο της άσκησης και επιπλέον όργανα όπως μπάλες, ράβδους στήριξης, λάστιχα ή τον μαγικό κύκλο της μεθόδου Pilates. Το Pilates είναι ένα ολιστικό σύστημα εκγύμνασης και εξισορρόπησης νου-σώματος και είναι η ιδανική γυμναστική για να συνοδέψει το εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να διακόψετε ό,τι άλλο κάνετε (βάρη κ.τλ). Απλά μπορείτε να συμπεριλάβετε και αυτό στο πρόγραμμά σας δυο φορές την εβδομάδα. Το Pilates Mat Work αναπτύσσει την ιδιοδεκτικότητα, δίνει ισορροπία, χαλαρώνει από τις περιττές εντάσεις και το στρες της καθημερινότητας, βελτιώνοντας την αναπνοή και τον συντονισμό των κινήσεων. Σημαντικό μέρος της διαδικασίας είναι ο συνειδητός έλεγχος του σώματος που αποτελεί και την ραχοκοκαλιά της μεθόδου pilates.

Ποια τα αποτελέσματα;

Ενδυναμώνει ιδιαίτερα την μέση, αυχένα, πλάτη και απευθύνεται σε όλους. Με το Pilates μαθαίνεις να κινείσαι, να γυμνάζεσαι διαφορετικά, απολαμβάνοντας μια ποιοτική ζωή. Επίσης, το Pilates Mat Work είναι ένας έξυπνος τρόπος για να μάθει κανείς να ρυθμίζει την αναπνοή του αφού η σωστή αναπνοή βοηθά στην καλύτερη απόδοση σε κάθε άσκηση. Επιπλέον, είναι ένα είδος γυμναστικής που υποβοηθά σε όλες τις υπόλοιπες αθλητικές δραστηριότητες αλλά και στις κινήσεις της καθημερινότητας. Επίσης συνιστάται σε ανθρώπους με μυοσκελετικά θέματα όπως κύφωση, σκολίωση, λόρδωση, πόνοι της μέσης, των ισχίων….κ.α. Βοηθά με επιτυχία στην επαναφορά του σώματος μετά από τραυματισμούς, μυοσκελετικές κακώσεις ή κακώσεις των αρθρώσεων. Προσφέρει ένα ασφαλές πλαίσιο γύμνασης για γυναίκες που βρίσκονται στην εγκυμοσύνη η μετά (πάντα με τη συμβουλή του γιατρού).

…Στη μέθοδο αυτή σημαντικό δεν είναι το τι κάνεις αλλά πως το κάνεις. Οι ασκήσεις βασίζονται στην ποιότητα της κίνησης, που σημαίνει πως έχουμε πλήρη έλεγχο του τι συμβαίνει μέσα στο σώμα μας κατά την εκτέλεση τους. Με το Pilates μαθαίνεις να κινείσαι, να γυμνάζεσαι διαφορετικά, απολαμβάνοντας μια ποιοτική ζωή.
SEROTONIC

Premium Fitness Concept

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα ομαδικά προγράμματα του SEROTONIC Premium Fitness Concept διεξάγονται από έμπειρους instructors σε αίθουσες που προσφέρουν αντικραδασμικά δάπεδα, πλήρη εξοπλισμό σε όργανα και κλιματιζόμενο και εξαεριζόμενο περιβάλλον, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη για άσκηση, τόνωση και ευεξία.
SEROTONIC Premium Fitness Concept | Γυμναστήριο στη Λάρισα | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, 41221 Λάρισα | Τηλ : 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day!
SEROTONIC

Premium Fitness Concept

ΟΜΑΔΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ
Τα ομαδικά προγράμματα του SEROTONIC Premium Fitness Concept διεξάγονται από έμπειρους instructors σε αίθουσες που προσφέρουν αντικραδασμικά δάπεδα, πλήρη εξοπλισμό σε όργανα και κλιματιζόμενο και εξαεριζόμενο περιβάλλον, ικανοποιώντας κάθε ανάγκη για άσκηση, τόνωση και ευεξία.
SEROTONIC Premium Fitness Concept | Γυμναστήριο στη Λάρισα | Δήμητρας 13 & Λόρδου Βύρωνος, 41221 Λάρισα | Τηλ : 2411 11 66 88 | SEROTONIC makes your day!
Ενδιαφέρομαι για
Pilates Mat Work
Απόκτησε την κάρτα μέλους
και ξεκίνησε άμεσα!