Τα 9+1 αντικείμενα που πρέπει να έχεις πάντα στην τσάντα γυμναστικής

Το γυμναστήριο, για να έχει οφέλη, πρέπει να αποτελεί τρόπο ζωής. Γι’ αυτό, πέρα από το να βρούμε το είδος άσκησης που μας ταιριάζει και το δικό μας στυλ, πάρα πολύ σημαντικό είναι να είμαστε κατάλληλα οργανωμένοι, δηλαδή να έχουμε μαζί μας τα σωστά πράγματα. Ποιά είναι αυτά;


Η σωστή άσκηση ξεκινάει από τα αντικείμενα που έχουμε μέσα στην τσάντα του γυμναστηρίου

1. Αποσμητικό

Το γυμναστήριο είναι εξ’ ορισμού ένας κλειστός χώρος όπου πηγαίνουμε με σκοπό να ιδρώσουμε. Οπότε τα πράγματα μπορεί να γίνουν… αμήχανα. Η υγιεινή μας πρέπει να είναι το Άλφα και το Ωμέγα. Φοράμε καθαρά ρούχα και φυσικά, αποσμητικό πριν και μετά την άσκηση και το ντους.

2. Πετσέτες

Χρειάζεστε δύο, μια για να χρησιμοποιείτε τα διάφορα όργανα και στρώματα γυμναστικής και άλλη μία, μικρότερη, για να σκουπίζεστε. Είναι θέμα υγιεινής, της δικής σας αλλά και των υπολοίπων.
Νερό

Φαντάζει αυτονόητο αλλά λείπει από πολλές τσάντες. Όταν προπονούμαστε χάνουμε υγρά λόγω εφίδρωσης, οπότε χρειαζόμαστε απαραιτήτως μια πηγή ενυδάτωσης. Μπορεί να υπάρχει ψύκτης στον χώρο προπόνησης ή να πωλούνται μπουκαλάκια, αλλά καλό θα είναι να έχετε αυτονομία σε αυτό το θέμα. Προτιμήστε τα γυάλινα μπουκάλια κι ας είναι πιο βαριά, καθώς το πλαστικό περιέχει επικίνδυνες τοξικές ουσίες.

3. Δεύτερο ζευγάρι παπούτσια (και κάλτσες)

Στους περισσότερους χώρους προπόνησης, αν όχι σε όλους, επιβάλλεται η χρήση καθαρών αθλητικών παπουτσιών.
Κρατήστε ένα ζευγάρι το οποίο θα το χρησιμοποιείτε μόνο για το γυμναστήριο και δεν θα το φοράτε πουθενά αλλού. Επιπρόσθετα, το έξτρα ζευγάρι κάλτσες θα σας σώσει τόσο από τις δυσάρεστες οσμές όσο και από ενδεχόμενες μυκητιάσεις!

4. Σημειωματάριο – ασκησιολόγιο

Απολύτως απαραίτητο! Άν ασχολείστε σοβαρά με την βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, χρειάζεται να κρατάτε σημειώσεις αναφορικά με την πρόοδο σας, τις διάφορες ασκήσεις, τους χρόνους και τις ημέρες. Θα σας βοηθήσει πάρα πολύ αν έχετε ένα βασικό επίπεδο οργάνωσης, όπως εξάλλου και σε όλους τους τομείς της ζωής σας.

5. Μεταπροπονητικό σνακ ή shake πρωτεΐνης

Μετά από μια καλή προπόνηση η ψυχολογία μας ανεβαίνει, αλλά τα ενεργειακά μας αποθέματα πέφτουν και χρειάζονται αναπλήρωση. Αποφύγετε τις ενεργειακές μπάρες και τα γλυκά και προτιμήστε ένα shake -ή άλλη πηγή καθαρής- πρωτεΐνης, φρούτα και ξηρούς καρπούς.

6. Μια αλλαξιά αθλητικά ρούχα

Κατά προτίμηση αθλητικά ρούχα με διαβαθμισμένη συμπίεση (συμπιεστικά ρούχα). Έτσι ασκείται πίεση σε συγκεκριμένα μέλη του σώματος, με έναν ισορροπημένο και ακριβή τρόπο, επιταχύνοντας τη ροή του αίματος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να διοχετεύεται περισσότερο οξυγόνο στους μύες που ασκούνται, αυξάνοντας την απόδοσή τους.

7. Αθλητικό μπλουζάκι “τιραντέ” (για άντρες και γυναίκες)

Η φαρδιά μπλούζα δεν είναι βολική. Σε κάθε κίνησή σου κουνιέται και ξεγυμνώνεσαι. Από το να τραβιέσαι κάθε 5 λεπτά καλό θα ήταν να επιλέξεις ένα αθλητικό μπλουζάκι. Σταθερό και βολικό.
Σακούλα για άπλυτα

Ο τελικός προορισμός για ρούχα και κάλτσες που χρησιμοποιήσατε.

8. Straps για τα χέρια

Αν οι μπάρες λυγίζουν από τα κιλά που σηκώνετε, τότε μάλλον ο πήχης σας θα αναστενάζει. Για να μπορέσετε να σηκώσετε περισσότερα κιλά σε «βαριές» ασκήσεις, ένα ζευγάρι ειδικών ιμάντων για τα χέρια θα κάνει τη δουλειά και με το παραπάνω.

9. Τσάντα μεταφοράς…

Αυτονόητο, η πετσέτα σας, οι αλλαξιές σας και τα λοιπά σας αξεσουάρ πρέπει να μπουν κάπου. Καιρός λοιπόν να πάρετε μια καθώς πρέπει γυμναστηριακή τσάντα, όπου θα τα έχετε όλα μαζί και εν τάξει.

+1

Σίγουρα κάθε τσάντα γυμναστικής είναι μοναδική. Περιέχει μέσα είδη αντιπροσωπευτικά των αθλητικών στόχων που έχουμε θέσει, των ειδικών δραστηριοτήτων και της προσωπικότητας μας. Όμως υπάρχουν και κάποια πράγματα τόσο βασικά, που απλά δεν γίνεται να μην τα έχει μαζί του κάποιος, ανεξαρτήτως του είδους της άσκησης με την οποία καταπιάνεται.

Καλές προπονήσεις!

Σχετικά νέα - άρθρα