Πρώτη μέρα στο γυμναστήριο: 4+1 tips για καλό ξεκίνημα!

Ετοιμάζεστε να κάνετε το μεγάλο βήμα και να ξεκινήσετε γυμναστήριο;

Κατ’ αρχήν συγχαρητήρια για την απόφασή σας. Όσο επιβαρυμένο και αν είναι το καθημερινό σας πρόγραμμα λόγω δουλειάς και υποχρεώσεων, είναι σημαντικό να εξασφαλίζετε χρόνο για την άσκηση του σώματός σας. Η γυμναστική αφενός αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση για την καλή σας υγεία αφετέρου ενισχύει την προσωπικότητά σας με περισσότερη πειθαρχία, αυτοπεποίθηση και αυτοέλεγχο. Εξάλλου «νοῦς ὑγιὴς ἐν σώματι ὑγιεῖ», όπως έγραψε σε ποίημά του ο σατιρικός ποιητής Δέκιμος Ιούνιος Γιουβενάλης, θέλοντας να αναδείξει το πιο υγιές πρότυπο ζωής στους Αρχαίους Ρωμαίους.

Για να ενισχύσουμε την προσπάθειά σας, σας προσφέρουμε τις 3+1 απαραίτητες συμβουλές για να κάνετε μία καλή αρχή!

1. 1η μέρα στο γυμναστήριο χωρίς υπερβολές

Ποιος είναι ο προσωπικός στόχος που σας οδήγησε να κάνετε το βήμα της εγγραφής στο γυμναστήριο; Αδυνάτισμα, μυϊκή ενδυνάμωση, περισσότερη αντοχή ή απλά μία καλύτερη εμφάνιση; Όποιος και αν είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινάτε γυμναστική, είναι σημαντικό να το κάνετε συνειδητοποιημένα και μακριά από υπερβολές. Την πρώτη μέρα κάντε μόνο 3 έως 4 ασκήσεις, ακολουθώντας πάντα τις συμβουλές του γυμναστή σας, αποφεύγοντας να καταπονήσετε το σώμα σας.

2. Ζητήστε καθοδήγηση από γυμναστή

Μη ντρέπεστε! Κανείς δε γεννήθηκε γνωρίζοντας τα πάντα. Ζητήστε από έναν γυμναστή να σας καθοδηγήσει, απαντώντας σε κάθε σας ερώτηση σχετικά με τις ασκήσεις. Κάντε ένα καλό ξεκίνημα στο νέο σας γυμναστήριο, μαθαίνοντας να ασκείστε σωστά.

3. Μην αποφεύγετε τα ομαδικά προγράμματα

Μη διστάζετε, εκμεταλλευτείτε τα ομαδικά προγράμματα, έτσι ώστε να μπορείτε να συναντήσετε άλλα μέλη του γυμναστηρίου και να συστηθείτε με τον εκπαιδευτή.
Υπάρχουν εξαιρετικά οφέλη από προγράμματα όπως το Pilates, τα δυναμικά προγράμματα, αλλά και τα ομαδικά προγράμματα που βασίζονται στην αερόβια άσκηση. Τα ομαδικά προγράμματα, μέσω της κοινωνικής συναναστροφής, κάνουν την προπόνησή σας πιο ευχάριστη και καθιστούν πιο δύσκολο το ενδεχόμενο να τα παρατήσετε.

4. Κρατήστε σημειώσεις με τους στόχους σας

Η επιτυχία είναι συνδυασµός µεγάλων οραµάτων και µικρών βηµάτων. Φροντίστε λοιπόν ώστε τα βήματά σας να είναι μικρά αλλά σταθερά, έτσι ώστε να πετύχετε τα αποτελέσματα που ονειρεύεστε. Γι’ αυτό, κρατάτε σημειώσεις για τις ασκήσεις που κάνετε, τα σετ, τα βάρη που σηκώνετε, καθώς και τα διαλείμματά σας μέχρις ότου εξοικειωθείτε με το πρόγραμμα γυμναστικής.

+1. Προθέρμανση & αποθεραπεία πριν και μετά το γυμναστήριο

Εξίσου σημαντική με την άσκηση είναι και η αποθεραπεία μετά το γυμναστήριο. Η πρώτη σας μέρα σίγουρα θα επιβαρύνει σημαντικά τους μύες σας, οι οποίοι δεν έχουν ακόμα συνηθίσει στην πίεση της προπόνησης. Γι’ αυτό, αμέσως μετά τη γυμναστική, εφαρμόστε για 20’ κρυοθεραπεία THERAPEARL® στις περιοχές του σώματος που έχουν καταπονηθεί περισσότερο, με έμφαση στα γόνατα. Η κρυοθεραπεία μειώνει την καταπόνηση των μυών, φροντίζοντας για την ταχύτερη αποκατάστασή τους.

 

Τώρα που ξέρεις αυτά τα 4 tips, είστε έτοιμοι για την πρώτη σου ημέρα στο γυμναστήριο, σωστά; Λάθος! Τόση ώρα αναφέρουμε τι πρέπει να κάνετε την πρώτη ημέρα αλλά δεν έχουμε πει το πιο βασικό: Σε ποιο γυμναστήριο θα πάτε!

Ευτυχώς για εσάς, το Serotonic, είναι η καλύτερη επιλογή! Για να κάνετε την εγγραφή σας κάντε κλικ εδώ .

Οπότε, ετοιμαστείτε, δείτε ΕΔΩ τι πρέπει να έχει η τσάντα του γυμναστηρίου σας και σας περιμένουμε! 🙂

Σχετικά νέα - άρθρα